Email: office@emaus.md | Tel: +373.60.595.146 / +373.68.471.670 / +373.79.776.216 / +40.744.848.704

 

Dă-ne un like!
Subscrie la canalul nostru de YouTube

Îndemn la pelerinaj

                  pb     

Sfinţi Români şi de alt Neam

Sfinţi Ocrotitori ai Moldovei

Harta Mănăstirilor din România

Harta Mănăstirilor din Basarabia

Calendar creştin ortodox stil vechi/nou

Calendar creştin ortodox stil nou

Ambasada României

   > Formular viza A, B, C 

   Formular viza A, B, C - completat   

Localităţi din Republica Moldova 

Harta mun. Chişinău

Hartă-calculator distanţe rutiere

Curs şi convector valutar   

Prognoza meteo  

  Skype                     emaus.md

  E-mail      office@emaus.md


Invitaţie la pelerinaj

Aşa zice Domnul: „Opriţi-vă de la căile voastre! Priviţi şi întrebaţi de căile celor de demult, de calea cea bună şi mergeţi pe dânsa şi veţi afla odihna sufletelor voastre.”     Ieremia 6.16

"Taina de la EMAUS arată că pelerinajul s-a transformat în Euharistie (Împărtăşanie, n.n.) şi templu viu, în Biserică, iar Biserica este pelerină, călătorind spre înviere şi pregustând viaţa veşnică a Împărăţiei Cerurilor."

În experienţa spirituală a pelerinajului, cei care au credinţă mai slabă au prilejul să o întărească văzând credinţa mai puternică a altora; cei care au răbdare mai puţină se întăresc văzând răbdarea altora; cei care se roagă mai puţin şi mai superficial se îmbogăţesc şi se înnoiesc din rugăciunea fierbinte a altora, a tuturor.

În pelerinaj suntem influenţaţi de alţii şi influenţăm pe alţii prin felul nostru de a fi prezenţi acolo. În general pelerinii sunt oameni însetaţi de mai multă viaţă spirituală,...

Pelerinajul învinge rutina. Când pelerinajul este însoţit de rugăciuni, de priveghere, de spovedanie, de împărtăşire euharistică, de convorbiri duhovniceşti cu alţi pelerini, el este un izvor de bucurie şi pace interioară, un prilej de îmbogăţire spirituală.”

Preafericirea Sa, Preafericitul Părinte DANIEL, Arhiepiscopul Bucureştilor, Mitropolitul Munteniei şi Dobrogei, Locţiitor al tronului Cezareei Capadociei şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


Pelerinul dă urmare unui glas lăuntric atunci când porneşte în pelerinaj, pentru a-L găsi pe Dumnezeu.


"În decursul veacurilor ce au ca izvor apostolatul Sfântului Andrei, înaintaşii noştri - Alexandru cel Bun, Ştefan cel Mare şi Sfânt, Mihai Viteazul ş.a. - nu numai că au stat la porţile creştinătăţii, apărând Europa de hoardele păgâne, dar au ctitorit şi numeroase aşezăminte monahale, locaşuri sfinte, care sunt adevărate podoabe ale neamului.

Bisericile şi mănăstirile din Basarabia sunt monumente ale dăinuirii noastre milenare pe aceste locuri şi păstrează în conştiinţa fiecărui credincios mândria de a face parte din neamul românesc, care s-a născut creştin.

Aşezămintele monahale au fost, de-a lungul timpului, adevărate fortăreţe, cetăţi de eroism şi centre de cultură, cum ar fi Mănăstirea Căpriana, Mănăstirea Noul Neamţ, ş.a.

Mănăstirile sunt ctitorite în locuri pitoreşti, alese de Dumnezeu, pentru închinare şi rugăciune, şi constituie bogăţia spirituală a Basarabiei. Locaşurile închinate sfinţilor ne trezesc dorinţa de a fi noi înşine ctitori ai zidirii în Hristos, pentru păstrarea şi îmbogăţirea valorilor Ortodoxiei, şi naţionale, în aceeaşi măsură cu lucrarea pentru dobândirea mântuirii. "

Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor


Pelerinii care îşi îndreaptă paşii spre locurile sfinte, sfinţesc la rândul lor locurile pe care le bătătoresc. Ruga lor devine un imn divin izvorât din credinţă şi din locurile fierbinţi ale speranţei în mântuire.


Dragi pelerini întru Hristos!
Ce poate fi mai odihnitor pentru suflet şi minte decât un pelerinaj la sfintele mănăstiri?!... Luaţi-vă o zi sau mai multe, de refugiu în atmosfera de pace şi sfinţenie de acolo, care aduce tihna mult râvnită în sufletele noastre.
Sunteţi 2, 3, 4... doritori de pelerinaj? Doriţi să ajungeţi la o mănăstire anume sau aveţi un traseu pe care aţi fi încântaţi să-l parcurgeţi? Sunaţi-ne sau trimiteţi-ne e-mail şi vom face tot ce ne stă în putinţă să vă împliniţi visul.
Doamne ajută!     
Centrul de Pelerinaj EMAUS
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române
 
Sus

Centrul de Pelerinaj „EMAUS” din cadrul Mitropoliei Basarabiei

 Adresa: str. 31 August 1989, Nr. 161, Chişinău, Republica Moldova, Cod poştal: MD 2004

  (+373) 60.595.146, (+373) 68.471.670

  Copyright © 2010. Toate drepturile rezervate. Site-ul a fost lansat oficial la data de 18 octombrie 2010