Email: office@emaus.md | Tel: +373.60.595.146 / +373.68.471.670 / +373.79.776.216 / +40.744.848.704

 

Dă-ne un like!
Subscrie la canalul nostru de YouTube

Îndemn la pelerinaj

                  pb     

Sfinţi Români şi de alt Neam

Sfinţi Ocrotitori ai Moldovei

Harta Mănăstirilor din România

Harta Mănăstirilor din Basarabia

Calendar creştin ortodox stil vechi/nou

Calendar creştin ortodox stil nou

Ambasada României

   > Formular viza A, B, C 

   Formular viza A, B, C - completat   

Localităţi din Republica Moldova 

Harta mun. Chişinău

Hartă-calculator distanţe rutiere

Curs şi convector valutar   

Prognoza meteo  

  Skype                     emaus.md

  E-mail      office@emaus.md


Kiev (Ucraina)


KIEV

Kievul capitala Ucrainei e un oraş vechi cu un trecut zbuciumat. Prima atestare e din 482. Oraşul ajunge  să joace un rol important  după creştinarea Rusiei Kievene. În scurtă vreme, Kievul a devenit centrul religios al statului rus, în principal datorită clădirilor sale sacre: Catedrala Sf. Sofia, Catedrala Sf. Vladimir, Mănăstirea Lavra Pecerska . Chiar când Moskova devine capitala Statului Rus, Kievul continuă să rămână un important centru ecleziastic şi cultural.


Porţile de Aur  

Reprezintă un simbol al Kievului. Construcţia actuală e o copie fidelă a porţii iniţiale.Principaleleporţi aleKievului au fost construite  in timpul înălţăriioraşului,fiind reconstruite au fostincluse pe lista patrimoniuluimondial UNESCO.

Pe malul Niprului  se află Lavra Pecerska .Făcând partedin patrimoniul mondial UNESCO, complexul cuprinde peste 100 de edificii:biserici de suprafaţă şi subterane, chilii cu moaştele sfinţilor, grote, fortificaţii, muzeie, ateliere etc. 


Lavra Pecersk - Catedrala Adormirii Maicii Domnului

Biserica iniţială a fost construită cu binecuvânterea Maicii Domnului de către Cuviosul Teodosie în 1073.În timpul celui  de-al doilea război mondial biserica a fost bombardată rămânând un singur perete.A fost ridicată o nouă biserică incluzând şi peretele rămas.E o construcţie unicală unde sunt cinci altarecare sunt închinate:Schimbarii la Fata, Sfântului Apostol Andrei , Sfântului Arhidiacon Ştefan şi Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul.  În această biserică au fost îngropaţi mai mulţi ierahi printre care şi Mitropolitul Petru Movilă. Dar în timpul bombardamentului moaştele s-au amestecat cu pământul fiind adunate  au fost puse la un loc, căci nu mai puteau fi deosebite.Bisericaare o frumoasă icoană  a Maicii Domnului- Keivskaia.

Peşterele cu Sfintele Moaşte

O colecţie impresionantă de moaşte în total 120 de moaşte întregi în racle şi tot atâtea istorii impresionante despre vieţile sfinţilor. La sărbătoarea fiecărui Sfânt de aici iese  o mireasmă din moaştele Sfântului respectiv. Unii din sfinţi au rămas zăvorâţi în perete, dar sunt icoanele cu chipul lor şi  candela care arde. Aici, undeva, se află şi moaştele Sfintei Teodora de la Sihla.


Catedrala Sf.Sofia

Una din cele mai reprezentative catedrale ale Kievului. Construită în sec XI refăcută de mai multe ori, reprezintă acum un amestec de stiluri arhitecturale. Iniţial, ridicată pentru a rivaliza cu  Sfânta Sofia din Constantinopol, devine centru ecleziastic a Rusiei  Kievene. Renumită prin mozaicuri şi frescele sale. Istoria catedralei e legată şi de Mitropolitul Petru Movilă care o reactivează, deschizând aici  o mănăstire de călugări.


Muzeul Miniaturilor  

I se mai spune muzeul unui autor. Aici îs expuse miniaturile realizate de Nicolae Seadristîi confecţionate din diferite materiale.


Catedrala Sf.Mihail

A fost construită de prinţul Sviatopolk în 1108, dar distrusă de regimul sovietic în anii 30 a secolului trecut. Catedrala actuală  a fost ridicată  în ultimul deceniu al secolului XX.


Mănăstirea Sfânta Treime

Mănăstira a fost ridicată în secolul  al XIX-lea, pe un loc unde s-a arătat Maica Domnului, care în popor e numit Athosul rusesc.Cel mai de preţ odor al mănăstirii sunt moaştele ctitorului şi primului stareţ - Sfântului Iona. Tot aici ne putem închina la Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului.


Grădina Botanică 

Grădina Botanică din Kiev numără la 10 mii de specii de arbori, arbuşti şi plante. Dar cea mai renumită colecţie a Grădinii botanice e cea de liliac.


Muzeul Cernobîl

În cele trei săli de expoziţie sunt expuse exponate ce reflectă accidentul nuclear şi materiale despre ceicare s-au sacrificat, pentru a-i salva pe toţi ceilalţi.




Alte destinaţii din Ucraina
Alupka Bahcisarai Cernăuţi CERNIGOV Cetatea Albă Cetatea Hotin Foros Ialta Lavra Poceaev Livadia Mănăstirea Bănceni Mănăstirea Boian Mănăstirea Kremeneţ Odesa Odesa Odessa - Catedrala Schimbarea la Fata Schitul Sf Duh Schitul şi Lacul Sf Ana Sevastopol Simferopol
Sus

Centrul de Pelerinaj „EMAUS” din cadrul Mitropoliei Basarabiei

 Adresa: str. 31 August 1989, Nr. 161, Chişinău, Republica Moldova, Cod poştal: MD 2004

  (+373) 60.595.146, (+373) 68.471.670

  Copyright © 2010. Toate drepturile rezervate. Site-ul a fost lansat oficial la data de 18 octombrie 2010